среда, 22 апреля 2020 г.

Організація дистанційного навчання в КДНЗКТ №10

Карантин, як і будь-яка криза - привід почати робити те, що давно мали навчитися робити. Керуючись нагальною необхідністю, ми - педагоги ДНЗ 10,  мобілізувати сили при даній кризовій ситуації.



     Починаючи дану форму роботи, ми проаналізували наші можливості: наявність гаджетів, підключення до мережі Інтернет, вміння користуванням різними мессенджарами і т.д. Кожен педагог має власну електронну адресу та актуальні мобільні номери. Тому було необхідно створити спільний робочий чат для вирішення всіх питань в режимі реального часу: швидко та лаконічно. Одразу хочеться додати, що з педагогами обговорилося питання про дотримання професійної субординації, тобто в даному чаті - суто по темі дистанційної роботи.
     Наступним етапом було створення віртуального методичного кабінету та надання доступу колегам для спільного користування всіма потрібними Google формами: Google диск - документи Microsoft Word  (для роботи творчої групи, складання семінару-практикуму, підготовки до підсумкового засідання педагогічної ради); Google таблиці - спільне складання перспективного плану освітньо-виховної роботи та для звітності про проведену практичну роботу педагогічними працівниками, Google календар - для планування спільної діяльності, опитувальник - для анкетування батьків та педагогів.
     Для роботи з батьками по наданню рекомендацій, практичних порад, посилань на відеозаняття та отримання фідбеку від дітей створені групи в Viber (саме для дистанційної співпраці), також вдосконалені сайт закладу та особисті професійні блоги педагогів. Для більшої активності та популяризації активності всіх учасників освітньої роботи вся інформація розташована на сторінці дитчого садочку у Facebook. 
    Сервіси, які ми використовуємо в організації методичних нарад, в тому числі - проведення засідання атестаційної комісії І рівня - ZOOM або GOOGLE CLASSROOM.
       Всі функціональні обовязки педагогічних працівників під час дистанційної роботи затверджено наказом по дошкільному навчальному закладу.

Корисні посилання:
Міністерство освіти і науки України. Дистанційне навчання
Вебінар "Як організувати методичну роботу в дитсадку віддалено"



Комментариев нет:

Отправить комментарий